【堅持到底就是勝利】成功既男士背後都經歷許多辛酸 - 唐文龍

【堅持到底就是勝利】成功既男士背後都經歷許多辛酸 - 唐文龍

ElectStar
By Presslogic on 11 Jan 2018

螢幕快照 2018-01-11 下午2.47.44

在唐文龍拍《溏心風暴3》之前MENELECT就搵左Michael Tong做咗個專訪,成為我地既專頁男神!

48歲的唐文龍又靚仔、又大隻、極具男人味,原來,現實中的唐文龍,小學讀名校喇唦小學,小學五年級就隨家人移民至美國三藩市,更非常上進在紐約Fashion Institute of Technology修讀服裝設計,成績仲好優異得到好多教授既讚賞。

螢幕快照 2018-01-11 下午2.56.30

而且佢文又得武又得,教健身仲好專業!所以運動既野都難佢唔到。武術,是位武林高手,懂得詠春、洪拳及泰拳,果然做運動的男人都不顯老。

唐文龍北上發展,其實都有不少辛酸事,為了應酬,他變成酒徒,由每次飲都嘔,日日當水咁飲。沒工作沒人脈的日子,只能捱窮,過著節儉生活,曾9個月餐餐吃麥皮麵包。每一位成功既男士背後都經歷好多辛酸事,但係只要努力!堅持到底!而家每位朋友都識佢或者記返起佢就係當年《十月初五的月光》既金勝!

就睇下唐文龍點激勵男士們努力不懈既精神啦!

螢幕快照 2018-01-11 下午2.47.17

當年憑《十月初五的月光》飾演古惑仔金勝而嶄露頭角,之後為求突破,離開大台,北上發展,闊別11年,今次回巢參演《溏心風暴3》,觀眾都非常興奮!

螢幕快照 2018-01-11 下午2.48.00

唐文龍原來讀書時期都是位浪漫的男士。他就向我們爆料於美國讀書的時候,曾經喜歡一個和他住得相距較遠的女生,為了見對方一面,更常常走堂,同時又由於他當時的讀書成績很好,老師們都沒有追究他走堂一事。

螢幕快照 2018-01-11 下午2.48.32

現在唐文龍多次向外間坦白現正處於單身狀態,更指自己喜歡20-30歲外表端正、身材好、皮膚白凈的女生,最重要係可以同佢溝通到。

簡直係我地男士既代言人呀!

螢幕快照 2018-01-11 下午2.47.35

Text:MENELECT Editorial

最新型男資訊-密切留意MENELECT

Follow Instagram: men.presslogic

Share to Facebook